THE CUISINE OF THE TUSCAN ISLANDS, WEEKLY COURSE



THE CUISINE OF THE TUSCAN ISLANDS - SYLLABUS

Lesson 1 - lezione 1
October 21st - 21 Ottobre 2013       - 2:30 - 5:30 pm
Atlantic Bonito preserved in olive oil - Palamita (sarda-sarda)sott’olio
Pasta with black ink sauce - Pasta al Nero di seppia
Fried anchovies - Acciughe dorate
Stuffed anchovies - Acciughe ripiene

Lesson 2  - lezione 2
October 22nd - 22 Ottobre 2013       - 2:30 - 5:30 pm
Salted Tuna fish - Tonnina
Monk fish sauce - Sugo di pescatrice
Fish soup with cauliflower - Minestra di pesce col cavolfiore  
Prikly pears - Fico d’India

Lesson 3 - lezione 3
October 23rd - 23 Ottobre 2013       - 2:30 - 5:30 pm
Fried fish in vi negar - Pesce scavecciato
Sea Urchins - Ricci di mare
Stuffed Squid - Totano ripieno
Squid with swiss chard - Totano con la bietola

Lesson 4 - lezione 4
October 24th  - 24 Ottobre 2013       - 2:30 - 5:30 pm
Beans soup - Minestra di fagioli
Salted cod fish in sweet and sour sauce - Baccalà in agrodolce
Greater amberjack in green sauce - Ricciola al verde
Cookies with anis seeds - Biscottoni all’anice

Lesson 5 - lezione 5
October 25th  - 25 Ottobre 2013       - 2:30 - 5:30 pm
Fish soup - Zuppa di pesce (Cacciucco)
Vegetables soup with eggs - Zuppa di verdura con l’uovo
Soup of anchovies, potatoes and green beans - Zuppa di patate, fagiolini e acciughe
Salted cod soup - Zuppa di baccalà
Dried fig and chocolate cake - Panficato


The lessons take place Monday October 21st through Friday October 25th.
The price of the course is 500 euros.
For more information contact:
info@gigliocooking.com

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